Klantcase | tweedaagse SBO De Windroos

Deze blog betreft een beschrijving vanuit de klant. We hebben het gehele team (zo’n 40 mensen) van SBO De Windroos begeleid in een ’tweedaagse’ op een externe locatie. In aanloop naar de tweedaagse hebben we vanuit Doorpak BV drie sessies gewijd aan de hechtheid en de helderheid binnen het leiderschapsteam, de directie van deze school.

Kritisch – en sommigen wat sceptisch

We zijn met ons hele team wee dagen bij het Rusttheater in Reutum geweest. Tijdens de tweedaagse stond het onderwerp teamontwikkeling / teambuilding centraal. Een thema wat voor meerdere collega´s toch wel even spannend was. Want wat wordt er precies van mij gevraagd, wat zijn de verwachtingen en hoe ga ik dit samen met mijn team ontvangen? Kritisch, maar ook soms wat sceptisch, werden er op voorhand onderling suggesties gedeeld over diverse programma-onderdelen. 

Goed aangevoeld en zorgvuldig

Echter, zodra de mannen van Doorpak gestart waren werd dit gevoel snel weggehaald. Selmar en Hans voelden goed aan wat wij als team nodig hadden en speelden hier door middel van verschillende opdrachten en werkvormen zorgvuldig op in. Naarmate het programma vorderde zagen we steeds meer collega´s ruimte en initiatief pakken om er zoveel mogelijk uit te kunnen halen. Om elkaar als mens en als professional nog beter te leren kennen, om onze visie aan te scherpen en te ervaren op welke manier je synergie kunt creëren. Er ontstonden mooie gesprekken, waarbij een ieder de mogelijkheid kreeg om datgene op tafel te leggen wat voor hem of haar belangrijk was (‘onthullen’).

Hoe nu verder?

Voor in de toekomst is er een mooie basis gelegd waar wij als team zeker weten mee verder kunnen. Tijdens de eerstvolgende vergadering hebben wij als team al gemerkt dat door de directie gefaciliteerd werd in de thema’s die we bij de kop hebben gepakt en bespreekbaar hebben gemaakt. Iets wat als zeer prettig ervaren wordt. We hopen dat alle collega´s hiervan blijven profiteren en dat iedereen ook uit zichzelf de verschillende handvatten blijft gebruiken om elkaar te ondersteunen, te versterken en samen te blijven groeien. Deze inspirerende tweedaagse heeft hier een hele mooie basis voor gelegd.

 

Hartelijk dank aan het team van SBO De Windroos voor de vraag, het vertrouwen en bovenstaande mooie woorden. Veel succes met jullie teamwork en heel graag tot kiekus!