Werkend Nederland gezonder maken.

Wij helpen jou en je leiderschapsteam met het creëren van een gezonde organisatie.

Teamwork maakt het beslissende verschil.

Elk individu draagt bij in houding en gedrag.

 

Kernwaarden | “Hoe gedragen wij ons”

  • Persoonlijk
  • Direct
  • Helder

Inge de Vries

Organisatieadviseur en teamcoach | Open blik, voeten op de grond

“De energie van een team zit volgens mij in een gemeenschappelijk doel, een gezamenlijk idee over wat er moet gebeuren en het gevoel van de teamleden hier een wezenlijke bijdrage aan te kunnen leveren. Soms gaat dat als een trein en soms is het zoeken of zelfs schuren.”

Type: praktisch, nuchtere kijk met vrolijke energie
Doel: werkbare oplossingen vinden om teams en organisaties lekker te laten functioneren

Achtergrond
Ik ben in hart en nieren een praktijkmens en heb opleidingen op het gebied van HRM (HBO) en Onderwijskunde (Universiteit) die mij hierin versterken. Al meer dan 22 jaar ben ik met veel plezier aan het werk, afwisselend in de rol van manager, teamcoach, trainer of procesbegeleider. Vanuit mijn bedrijf Andere Kijk werk ik binnen de Doorpak BV. Een andere kijk kan een andere beweging in gang zetten. Met een frisse blik of buitenstaandersperspectief kijk je anders naar patronen en processen. Niet beter, maar anders. Hierdoor ben ik in staat tot een andere bijdrage in een organisatie. Het is ook de reden waarom ik verschillende rollen (manager / coach / procesbegeleider), dienstverbanden en opdrachten met elkaar heb gecombineerd en afgewisseld. Ik weet hierdoor hoe de “waan van de dag” soms kan regeren en hoe pittig klussen of veranderingen kunnen zijn. Dit heeft me geleerd overstijgend te kijken en terug te keren naar de bedoeling van de organisatie om hierop werkwijzen in te richten.

Visie op teamwork
“De energie van een team zit volgens mij in een gemeenschappelijk doel, een gezamenlijk idee over wat er moet gebeuren en het gevoel van de teamleden hier een wezenlijke bijdrage aan te kunnen leveren. Soms gaat dat als een trein en soms is het zoeken of zelfs schuren. Het herpakken van een gemeenschappelijk idee, het vertalen hiervan naar wat er nodig is in de praktijk en het waarderen van elkaar in het team vraagt soms om onderhoud, verdient soms onderhoud! In het ene geval is dat een impuls en op andere momenten is dat heel hard werken, maar altijd de moeite waard. Want investeren in de kracht van een team maakt dat dat team plezieriger zijn werk doet, effectiever en efficiënter is. Daar aan meewerken geeft mij energie!”

Meer over Inge de Vries
Frank Wienen

Frank Wienen

Organisatiepsycholoog en teamcoach | Écht contact met jezelf en anderen, daar gaat het om

“Contact met jezelf en anderen is de basis voor het maken van keuzes, tevreden zijn en effectief samenwerken. Toch lukt het vaak niet om in contact te zijn of te blijven: het vraagt moed om eerlijk en kwetsbaar te zijn. Die moed, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Ik krijg er energie van als ik mensen en teams kan inspireren en praktische handvatten kan geven om die moed (weer) naar elkaar te gaan tonen. Zodat men kan gaan doen wat ze samen te doen hebben.”

Herkenbaar aan: rustig en duidelijk
Doel: mensen weer in contact laten komen met zichzelf en anderen.
Type: eerlijk, autonoom en betrokken
Kernenergie: luisteren en spelen met tempo (vertragen en versnellen)

Achtergrond
Ik ben organisatiepsycholoog (MSc) met een specialisatie in coaching & training. Hierdoor heb ik een rugzak vol theorieën en interventies die ik kan inzetten, als dat aansluit bij de behoefte van de mens(en) die ik coach en train.

Als zelfstandige werk ik onder de naam PuurContact voor een variatie aan individuen en organisaties, van managers tot trainees, van strategisch tot uitvoerend niveau en van retail tot non-profit. Ik begeleid al deze mensen en teams bij kleine en grote (organisatie)veranderingen, waarbij contact altijd een (bewust of onbewust) thema is.

Namens Doorpak BV coach en train ik teams in Teamwork, zodat ze samen (weer) een team worden wat effectief met elkaar samenwerkt en elkaar en de organisatie inspireert.

Voor mijn eigen ontwikkeling volg ik zelf regelmatig, opleidingen & coaching. Inspiratie haal ik verder uit Covey (7 eigenschappen over persoonlijke effectiviteit), Transactionele Analyse, Systemisch werk en de onderzoeken en boeken van Brené Brown.

Meer over Frank Wienen

Henrike Schotman

Organisatieopsteller en teamcoach | Open, positief, ontdekken en denken in mogelijkheden

“Ik zie het leven als ontdekkings- en ontwikkelreis. Het is boeiend om met mensen en teams op zoek te gaan naar wie zij zijn, wat hen beweegt en wat er nodig is om tot een goede samenwerking te komen. Vertrouwen scheppen en inzicht geven waardoor verandering kan plaatsvinden, daar word ik blij van. Soms is stilstaan nodig om opnieuw de richting te bepalen en vooruitgang te krijgen. ”

Herkenbaar aan: enthousiast, intuïtief, open en nieuwsgierig
Doel: samen op ontdekkingstocht om het beste in jezelf en het team naar boven te halen
Type: positief aanmoedigen, denken in mogelijkheden

Achtergrond

Al van jongs af aan wilde ik naar Afrika om in een weeshuis te werken. Daarom werd ik verpleegkundige en later zorgcoördinator in het ziekenhuis. Nadat ik mijn droom uit heb laten komen door in Zuid-Afrika o.a. in een weeshuis te werken, volgden er jaren van afwisselend reizen en werken (als vrijwilliger) op diverse projecten in Zimbabwe en Peru. Uiteindelijk belandde ik in Australië waar ik de 2-jarige opleiding tot Holistisch Counselor en coach afrondde.

De projecten, reizen en opleiding waren de ‘university of life’. Ik leerde niet alleen de landen, culturen en mensen kennen, maar ook mezelf.

Terug in Nederland, met een rugzak vol ervaringen en tools, begon ik mijn eigen praktijk.
Hier help ik mensen om vanuit verbinding met zichzelf te leven, moedig hen aan om keuzes te maken die bij hen passen. Ook als deze buiten de comfortzone liggen of als ze buiten de lijntjes moeten kleuren.

Mijn interesse voor systemen en organisaties groeide door de mensen die ik in de praktijk ontmoette, daarom volgde ik een opleiding tot organisatieopsteller en startte met een compagnon Cetacea works. Van daar uit verzorgen we trainingen in Werkgeluk en begeleiden we team- en organisatie-opstellingen.

Meer over Henrike Schotman

Jeffrey Hofman

Organisatie- en teamcoach | Vertrouw op kwetsbaarheid en wees liefdevol kritisch

“Ik geloof dat je steeds weer opnieuw de intentie moet hebben om naar elkaar te luisteren. En niet om een antwoord te geven of om een probleem op te lossen, maar om echt te willen begrijpen en te verbinden. Want alleen als je veilig jezelf kan zijn is het vertrouwen er om met elkaar een team te vormen. En neem daarvoor alle tijd.”

Herkenbaar aan: creatieve kijk op de wereld

Doel: doorbreken van stilstand
Type: rustig en doortastend
Kernenergie: samen spelen om te leren

Achtergrond

Jeffrey behaalde zijn Mastertitel in Art History in 2005 in Amsterdam en doceerde daarna vele jaren binnen het volwassenenonderwijs. Daarnaast verzorgde hij ook lezingen en congressen waarbij het visuele en creatieve de brug was naar het publiek. Als teamleider werkte hij meer dan 10 jaar bij Reclassering Nederland met verschillende teams in heel Nederland om uiteindelijk in 2014 weer neer te strijken op zijn geboortegrond. Gedurende zijn loopbaan volgde Jeffrey meerdere trainingen en opleidingen op het vlak van coaching en leidinggeven.

Visie op de opleiding:

“Ik leg snel de vinger op de zere plek en daag uit om daarover met elkaar in gesprek te gaan. Een constructief conflict effent de weg voor samenwerking. Want pas als je elkaar onbevooroordeeld tegemoet gaat en oprecht aandacht aan elkaar geeft heb je de basis te pakken. Daarbij is spelen een sleutelwoord. Iedereen mag meedoen en de spelregels bepaal je samen. Niemand staat daarbij buiten, of boven, de groep. De beste ideeën zijn vaak kinderlijk eenvoudig. Maar je moet wel durven om je ‘volwassen’ kaders daarbij te herzien. Vooroordelen, meningen en aannames zijn veelal de oorzaak van middelmatigheid.”

Meer over Jeffrey Hofman

Hans Kets

Organisatiepsycholoog en teamcoach | Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams

"Een mooi combinatie van plezier, rust en bevlogenheid vind ik prachtig om te mogen ervaren in teams. Dan komt ieders potentieel namelijk goed tot z'n recht. Graag ga ik met leidinggevenden en teams op zoek naar wat zij hier voor nodig hebben.

Herkenbaar aan: leergierige houding
Doel: vakinhoud en sociale vaardigheden samenbrengen
Type: energiek
Kernenergie: enthousiasmeren en motiveren

Achtergrond

Hans Kets heeft zijn Bachelors graad in HR management behaald in 1999, waarna hij als Human Resource Manager aan de slag ging. Toen Hans Kets vervolgens als professioneel basketbal trainer en coach bij de Universiteit van Twente aan de slag ging, ontdekte hij dat zijn passie niet zozeer bij de beheersmatige kant van HRM lag, maar juist bij de dynamiek in samenwerkingsgedrag; wat gebeurt er tussen mensen. Hij behaalde vervolgens zijn mastergraad als Organisatiepsycholoog (MSc) in 2008, met een specialisatie in organisatieverandering; hoe krijg je een organisatie in beweging. Hans Kets ging als trainer werken en verdiepte zich in natuurlijk gedrag. In 2011 behaalde Hans Kets de titel NLP Top trainer bij opleidingsinstituut Vidarte. “Van elkaar willen weten en met elkaar delen welke intentie er onder houding of gedrag zit draagt 100% bij aan succesvol teamwork.”

Visie op de opleiding

Mijn doel is binnen de opleiding een sfeer te creëren dat het mag gaan over je natuurlijke gedrag, zodat je je kunt ontwikkelen. Ik geloof heel erg in de potentie van mensen. Door middel van verschillende oefeningen en werkvormen stimuleer ik mensen om de skills te gebruiken waar ze al goed in zijn én ik nodig ze om uit hun comfortzone te stappen. Om inzicht te krijgen in gedragspatronen en om de samenwerking te verbeteren. Voor mij is dit een continue zoektocht naar de meest prikkelende werkvorm die deelnemers het beste resultaat geeft.”

Meer over Hans Kets

Selmar Wesselink

Organisatiepsycholoog en teamcoach | Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is

“Het is een hele verantwoordelijkheid om een team aan te sturen. Ongemak, lastige gesprekken, voorbeeldgedrag. Past jou die rol? Om een gezonde organisatie te creëren is het cruciaal om deze leiderschapstaken voorrang te geven."

Herkenbaar aan: doortastende blik
Doel: mensen zien groeien
Type: rustpunt
Kernenergie: vertrouwen en daadkracht

Achtergrond

Selmar heeft zijn Drs. titel in de Psychologie behaald in Groningen in 2005. Hoofdrichting Arbeid, Organisatie en Personeel en nevenrichting Sociale Psychologie. In 2008 behaalde Selmar de titel van NLP-Toptrainer. In 2011 volgt hij een cursus Systemisch Werken bij Phoenix. En in 2013, eveneens bij Phoenix, behaalt hij het certificaat van de opleiding Transactionele Analyse. Selmar werkt al sinds 2008 als trainer / teamcoach. Daarnaast heeft hij zich zes jaar vrijwillig ingezet als jongerencoach bij Humanitas Twente.

Selmar nodigt makkelijk uit tot openheid, zonder daarover te oordelen. Hiermee komt al gauw een verbindend effect op gang. “Ik ben ervan overtuigd dat dit ook op de werkvloer, mits ondersteund door voorbeeldgedrag van leidinggevenden, leidt tot betere prestaties en behoud van werkplezier.”

Visie op de opleiding

Ik heb het meest met teams en groepen en vind het mooi om daarbinnen met individueel gedrag aan de slag te gaan. Helpende overtuigingen en belemmerende overtuigingen, daar ga ik naar op zoek. Ik vind het mooi om daar op een rustige en respectvolle manier confronterende vragen over te stellen. En ik ga door tot we zijn waar de deelnemer wil zijn. En… je ontkomt niet aan The Power of Play. Om vrij en blij te kunnen werken moet er je ruimte maken voor plezier en spelelementen (werk en privé).”

Meer over Selmar Wesselink

Marloes Stemerding

Manager Backoffice

"De contacten via telefoon en email, het organiseren en plannen zijn werkzaamheden waar ik veel plezier en voldoening uithaal. De collegiale sfeer zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga!"

Herkenbaar aan: enthousiast, betrokken
Type: sociaal, geduldig, verantwoordelijk, nauwkeurig

Achtergrond:

Vanuit mijn toeristische opleiding ben ik bij een reisorganisatie op de zakenreis afdeling gaan werken, waar ik veel uiteenlopende taken had. Klantcontact met ondermeer particulieren, ondernemers, sporters en reisgezelschappen en de administratieve afwikkeling van complexere boekingen vormden daar een belangrijk onderdeel van. Hier heb ik ontdekt dat ik het leuk vind om in een team te werken en klant- en servicegericht bezig te zijn.
Hierna ben ik gaan werken in een voormalige fabriekslocatie, De Hazemeijer in Hengelo, die herbestemd is. Ik was o.a. 1e aanspreekpunt voor de huurders, gebruikers van ruimtes en bezoekers van evenementen. Het organiseren en oplossen van problemen spreekt mij erg aan.

Ik mag het Doorpakteam versterken als manager backoffice, ter ondersteuning aan de trainers/coaches. De contacten via telefoon en email, het organiseren en plannen zijn werkzaamheden waar ik veel plezier en voldoening uithaal. De collegiale sfeer zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga!

Meer over Marloes Stemerding
hartje

Persoonlijk

Onze aanpak is persoonlijk. Wij hechten veel waarde aan een veilige en vertrouwde leeromgeving waarin je – net buiten je comfortzone – gedrag kan uitproberen en fouten mag maken. Alleen dan kom je dichtbij jezelf en tot groei. Jouw persoonlijkheid bepaalt wie je wil zijn als leidinggevende. Wij niet. Maar we helpen je er graag bij.

sleutel

Direct

De begeleiders van Doorpak BV hebben veel ervaring met het coachen van teams en leidinggevenden. We doen wat nodig is om van jou een beter leidinggevende te maken. Directheid is voor ons een belangrijk principe. Eenvoudig naar de kern, met respect.

Diepgang: JA
Onnodig psychologisch geneuzel: NEE

podium

Helder

Wij komen uit Twente. En we zijn niet te beroerd om samen met jou resultaten te vieren. We onderscheiden ons doordat we geen genoegen nemen met ‘goede voornemens’. We heten niet voor niets Doorpak BV.

Waar wil jij als leidinggevende helderheid in creëren en – eindelijk – écht in doorpakken?