Onze missie.

Gezonde organisaties creëren. We helpen leidinggevenden binnen het sociaal domein met het nemen van besluiten die ertoe doen. Besluiten die impact hebben op het (werkende) leven van medewerkers en cliënten. En daarmee, op de maatschappij.

We hebben de visie en de sterke overtuiging dat teamwork hierin het verschil maakt. Teamwork als middel om persoonlijk én functioneel te groeien.

Hans Kets

Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams

“Ik kan het niet aanzien dat in deze wereld bijna alles draait om technologie en economie. Daarom wil ik mensen leren elkaar beter te begrijpen en ze de sociale verbinding laten voelen en zien. Hierdoor werken ze prettiger met elkaar samen en presteren ze ook echt beter op de werkvloer.”

Herkenbaar aan: leergierige houding
Doel: vaktechniek en social skills samenbrengen
Type: energiek
Kernenergie: enthousiasmeren en motiveren

Achtergrond

Hans Kets heeft zijn Bachelors graad in HR management behaald in 1999, waarna hij als Human Resource Manager aan de slag ging. Toen Hans Kets vervolgens als professioneel basketbal trainer en coach bij de Universiteit van Twente aan de slag ging, ontdekte hij dat zijn passie niet zozeer bij de beheersmatige kant van HRM lag, maar juist bij de dynamiek in samenwerkingsgedrag; wat gebeurt er tussen mensen. Hij behaalde vervolgens zijn mastergraad in Organisatiepsychologie (MSc) in 2008, met een specialisatie in organisatieverandering; hoe krijg je een organisatie in beweging. Hans Kets ging als trainer werken en verdiepte zich in natuurlijk gedrag. In 2011 behaalde Hans Kets de titel NLP Top trainer bij opleidingsinstituut Vidarte. “Van elkaar willen weten en met elkaar delen welke intentie er onder houding of gedrag zit draagt 100% bij aan succesvol teamwork.”

Visie op de opleiding

Mijn doel is binnen de opleiding een sfeer te creëren dat het mag gaan over je natuurlijke gedrag, zodat je je kunt ontwikkelen. Ik geloof heel erg in de potentie van mensen. Door middel van verschillende oefeningen en werkvormen stimuleer ik mensen om de skills te gebruiken waar ze al goed in zijn én ik nodig ze om uit hun comfortzone te stappen. Om inzicht te krijgen in gedragspatronen en om de samenwerking te verbeteren. Voor mij is dit een continue zoektocht naar de meest prikkelende werkvorm die deelnemers het beste resultaat geeft.”

Meer over Hans Kets

Selmar Wesselink

Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is

“Het is niet altijd leuk om een team aan te sturen. Ongemak, lastige gesprekken, voorbeeldgedrag. Past jou die rol? Om succesvol teamwork te creëren is het cruciaal om juist deze dingen voorrang te geven. In team-/organisatietrajecten en in de opleiding ‘Doorpakken in teamwork’ ervaar je wat je kan doen om hier vrijer, effectiever en met de juiste kopzorgen invulling aan te geven.

Herkenbaar aan: doortastende blik
Doel: mensen zien groeien
Type: rustpunt
Kernenergie: vertrouwen en daadkracht

Achtergrond

Selmar heeft zijn Drs. titel in de Psychologie behaald in Groningen in 2005. Hoofdrichting Arbeid, Organisatie en Personeel en nevenrichting Sociale Psychologie. In 2008 behaalde Selmar de titel van NLP-Toptrainer. In 2011 volgt hij een cursus Systemisch Werken bij Phoenix. En in 2013, eveneens bij Phoenix, behaalt hij het certificaat van de opleiding Transactionele Analyse. Selmar werkt al sinds 2008 als trainer/teamcoach. Daarnaast heeft hij zich zes jaar vrijwillig ingezet als jongerencoach bij Humanitas Twente.

Selmar nodigt makkelijk uit tot openheid, zonder daarover te oordelen. Hiermee komt al gauw een verbindend effect op gang. “Ik ben ervan overtuigd dat dit ook op de werkvloer, mits ondersteund door voorbeeldgedrag van leidinggevenden, leidt tot betere prestaties en behoud van werkplezier.”

Visie op de opleiding

Ik heb het meest met teams en groepen en vind het mooi om daarbinnen met individueel gedrag aan de slag te gaan. Helpende overtuigingen en belemmerende overtuigingen, daar ga ik naar op zoek. Ik vind het mooi om daar op een rustige en respectvolle manier confronterende vragen over te stellen. En ik ga door tot we zijn waar de deelnemer wil zijn. En… je ontkomt niet aan The Power of Play. Om vrij en blij te kunnen werken moet er je ruimte maken voor plezier en spelelementen (werk en privé).”

Meer over Selmar Wesselink

Maud van der Struijk

Positieve energie, respect, uitdagen

“We brengen mensen met verschillende waarden en overtuigingen bij elkaar op de werkvloer en hebben onvoldoende door dat veel interactie juist ook onder het oppervlak afspeelt. Elkaar vertrouwen is niet vanzelfsprekend. Je vrij genoeg voelen om alles te zeggen ook niet.”

Type: liefdevol, to the point
Doel: jou te leren om persoonlijk en zakelijk harmonieus te functioneren

Achtergrond
Maud heeft haar diploma Personeel en Arbeid in 1999 behaald, waarna ze bij een ICT-organisatie aan de slag ging als HR adviseur. In die zelfde tijd heeft ze allerlei persoonsontwikkelingsopleidingen gevolgd; Neuro Linguïstisch Programmeren, TOP – trainer (trainen, opleiden & presenteren) en allerlei cursussen om jou beter te laten functioneren zowel persoonlijk als in teams. Sinds 2006 heeft ze een praktijk aan huis waar ze professionals coacht die in een stressvolle omgeving werken. Ze traint teams in crisis optimaal te communiceren en samen te werken. In 2016 verrijkte ze haar kennis middels universitaire modules psychologie.

Visie op teamwork
“We brengen mensen met verschillende waarden en overtuigingen bij elkaar op de werkvloer en hebben onvoldoende door dat veel interactie juist ook onder het oppervlak afspeelt. Elkaar vertrouwen is niet vanzelfsprekend. Je vrij genoeg voelen om alles te zeggen ook niet. Jezelf en de ander beter leren kennen is de sleutel voor teamwork. Met plezier naar je werk en de ruimte krijgen om je te ontwikkelen, helpt ons gezond en happy te blijven. Ik vind het leukste aan mijn werk dat ik werkvormen mag bedenken die zichtbaar maken wat in gedrag functioneel en disfunctioneel is en je daarna mag uitdagen om geen genoegen te nemen met stilstand en of onvrede.”

Meer over Maud van der Struijk

Inge de Vries

Open blik, voeten op de grond

“De energie van een team zit volgens mij in een gemeenschappelijk doel, een gezamenlijk idee over wat er moet gebeuren en het gevoel van de teamleden hier een wezenlijke bijdrage aan te kunnen leveren. Soms gaat dat als een trein en soms is het zoeken of zelfs schuren.”

Type: praktisch, nuchtere kijk met vrolijke energie
Doel: werkbare oplossingen vinden om teams en organisaties lekker te laten functioneren.

Achtergrond
Ik ben in hart en nieren een praktijkmens en heb opleidingen op het gebied van HRM (HBO) en Onderwijskunde (Universiteit) die mij hierin versterken. Al meer dan 22 jaar ben ik met veel plezier aan het werk, afwisselend in de rol van manager, teamcoach, trainer of procesbegeleider. Vanuit mijn bedrijf Andere Kijk werk ik binnen de Doorpak BV. Een andere kijk kan een andere beweging in gang zetten. Met een frisse blik of buitenstaandersperspectief kijk je anders naar patronen en processen. Niet beter, maar anders. Hierdoor ben ik in staat tot een andere bijdrage in een organisatie. Het is ook de reden waarom ik verschillende rollen (manager / coach / procesbegeleider), dienstverbanden en opdrachten met elkaar heb gecombineerd en afgewisseld. Ik weet hierdoor hoe de “waan van de dag” soms kan regeren en hoe pittig klussen of veranderingen kunnen zijn. Dit heeft me geleerd overstijgend te kijken en terug te keren naar de bedoeling van de organisatie om hierop werkwijzen in te richten.

Visie op teamwork
“De energie van een team zit volgens mij in een gemeenschappelijk doel, een gezamenlijk idee over wat er moet gebeuren en het gevoel van de teamleden hier een wezenlijke bijdrage aan te kunnen leveren. Soms gaat dat als een trein en soms is het zoeken of zelfs schuren. Het herpakken van een gemeenschappelijk idee, het vertalen hiervan naar wat er nodig is in de praktijk en het waarderen van elkaar in het team vraagt soms om onderhoud, verdient soms onderhoud! In het ene geval is dat een impuls en op andere momenten is dat heel hard werken, maar altijd de moeite waard. Want investeren in de kracht van een team maakt dat dat team plezieriger zijn werk doet, effectiever en efficiënter is. Daar aan meewerken geeft mij energie!”

Meer over Inge de Vries

Ferry de Wit

Verbinder

“Als ik nadenk over wat ik ‘te doen heb’ als mens dan zeg ik: het bewustzijn van mensen helpen verbreden zodat het weer bij ze kan gaan stromen. Door middel van het stellen van de juiste vragen en het aanreiken van handvatten breng ik mensen, als individu of als onderdeel van een team, weer dichter bij zichzelf zodat de boel kan groeien en bloeien. Dat mensen hun beste bijdrage kunnen leveren is volgens mij waar het allemaal om draait.”

Herkenbaar aan: vriendelijke, open houding
Doel: ophelderen en in beweging zetten

Achtergrond
Ferry heeft een Bachelor (BSc) in Arbeid & Organisatiepsychologie en een Master (MSc) in Bedrijfskunde van de Universiteit Twente. Daarnaast is hij, na het behalen van zijn diplomering bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, geregistreerd categorie 1 trainer bij het VMBN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen). Zijn eigen zelfontwikkeling middels zelfstudie, meditatie en introspectie heeft hem veel inzicht gebracht over de menselijke conditie. Daarvoor heeft hij zelfs tijd doorgebracht in een klooster in Azië. De kennis van de menselijke aard, samen met zijn kennis en ervaring rondom organisatievraagstukken kan hij goed kwijt in zijn rol bij Doorpak BV.

Ferry stelt de diepere vragen op een oordeelloze en normaliserende manier. Hij gelooft namelijk dat je als mens je eigen fundament dient te kennen alvorens je een stabiel huis daarbovenop kunt bouwen en andere mensen op koffie kan krijgen.

Visie op teamwork
“Teamwork betekent voor mij met name jezelf zijn te midden van een groep en vanuit je eigen beste bijdrage samenwerken richting een duidelijke gezamenlijke aspiratie. Op het moment dat je als mens volledig welkom bent in een groep kan de boel pas gaan stromen. Hierin is voor mij geen ruimte voor nepheid of psychologische spelletjes. Vrij en blij je eigen unieke energie en talenten delen.

Ik merk telkens weer opnieuw dat wanneer iemand zijn potentieel kan inzetten binnen een groter geheel dat die persoon daarvan bloeit en groeit. Samen vallen, opstaan en zegevieren. Succes is mooi, maar het allermooist wanneer je het deelt. Voor mij is dit één van de belangrijkste voorwaarden voor écht werkplezier.”

Meer over Ferry de Wit

Helen Hartman

Daadkrachtig, zorgzaam, betrokken, integer

“Het uiterste uit een samenwerking halen door betrokken te zijn’, dat is mijn ambitie. Optimistisch gestemd vanuit een positieve kijk op mensen en organisaties.”

Doel: Ervoor zorgen dat de randvoorwaarden van een ondernemer tot in detail geregeld is zodat de ondernemer kan excelleren in hetgeen waar hij of zij het beste in is.

Achtergrond
Door haar jarenlange ervaring als managementassistente, accountmanager, personal assistant en eventmanager heeft Helen een breed palet aan vaardigheden ontwikkeld. In haar vrije tijd en naast haar fulltime job richt ze in 2014 haar event en personal assistance bureau op welke zij in 2018 heeft omgevormd in Helen Hartman Virtual Business Assistance.

Organiseren, ondersteunen en vooral ‘zorgen voor’ is waar ze goed in is. Zij wordt blij van het ondersteunen van ondernemers op verschillende gebieden en zorg te dragen voor een georganiseerde business waardoor de ondernemer meer tijd heeft voor het vergroten van zijn of haar onderneming.

Meer over Helen Hartman

Persoonlijk en dichtbij

Onze aanpak is persoonlijk. Wij hechten veel waarde aan een veilige en vertrouwde leeromgeving waarin je – ook buiten je eigen comfortzone – gedrag kan uitproberen en fouten mag maken. Alleen dan kom je dichtbij jezelf en tot groei. Jouw persoonlijkheid bepaalt wie je wil zijn als leidinggevende. Wij niet. Maar we helpen je er graag bij.

Eenvoudig naar de kern

De opleiders van Doorpak BV hebben een psychologische achtergrond en ervaring met het coachen van teams en leidinggevenden. We doen wat nodig is om van jou een beter leidinggevende te maken. Eenvoud en helderheid zijn belangrijke principes.

Diepgang: JA
Onnodig psychologisch geneuzel: NEE

Resultaten durven vieren

Wij komen uit Twente. En we zijn niet te beroerd om samen met jou en je collega-deelnemers successen te vieren. We onderscheiden ons doordat we geen genoegen nemen met ‘goede voornemens’. We heten niet voor niets Doorpak BV. Waar wil jij als leidinggevende nu eindelijk eens écht in doorpakken?