Teamontwikkeling

 • * samen werken aan hechtheid en helderheid
 • * aandacht voor vertrouwen en psychologische veiligheid
 • * focus op resultaat
 • * begeleiding: persoonlijk, direct en helder
Pak door, neem contact op

Investeer in teamontwikkeling

 • Wat is de context en hoe staan we ervoor?
 • Welke frustraties steken de kop op?
 • Wat doen we goed?
 • Wat spreken we af?
 • Hoe houden we de zaag scherp?

 

In overleg kom je tot teamwork

Als je aan teamcoaching begint heb je besloten dat de dingen vanaf nu anders gaan. Om te beginnen, de overlegstructuur. Om de zaag scherp te houden. Dat klinkt misschien saai, dat is het niet. Sterker nog, het teamoverleg is de graadmeter van het succes.

Een checkvraag is: heb je zin om elkaar te treffen? Zijn de overleggen energiek? En effectief?

Van vertrouwen naar resultaat

Je doorloopt als team, en als individu, niemand uitgezonderd, de vijf lagen van het teamworkmodel. Van vertrouwen naar resultaat. Met inzichten en ervaringen, met kwetsbaarheid en kracht, met ongemak en met opluchting.

Concreet en duurzaam resultaat

Je kent jezelf en elkaar veel beter. Je hebt met elkaar een nieuw overlegritme afgesproken. Structuur is nodig.

Je delft met elkaar voortdurend naar (onderliggende) conflicten. Een zekere vorm van ‘drama’ is nodig. Zorg ervoor dat het energiek en effectief blijft.

Besluitvorming verloopt op een glasheldere wijze en je stelt elkaar aansprakelijk voor prestaties en werkplezier.

Organisatiepsychologen | teamcoaches | adviseurs

In de aanloop naar een opdracht is helder wie de vaste twee begeleiders vanuit Doorpak BV zijn. Voor informatie over het team Doorpak: bekijk de pagina Over ons

Hans en Selmar zijn de oprichters en eigenaren van Doorpak BV. Beiden zijn organisatiepsycholoog. De werkwijze van Doorpak BV en de visie op gezonde organisaties en succesvol teamwork is gestoeld op het werk van organisatiegezondheidspsycholoog Patrick Lencioni.

Binnen het team Doorpak is veel ervaring in het begeleiden van teams en organisaties. Specialisaties zijn ondermeer Transactionele Analyse, NLP en Systemisch werken.

 • Hans Kets

  Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams
 • Selmar Wesselink

  Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is
"Wat een reis!"
Petra Neuber Sint Janschool

Wat een reis!
Bijzonder hoe een opleiding je kan helpen om inzicht te krijgen in jezelf en de wijze waarop je binnen een team kan bijdragen aan echt teamwork. Ik heb door de begeleiding van Hans en Selmar meer vertrouwen gekregen om mezelf kwetsbaar op te stellen en dat was zeker voor mij nog wel een uitdaging! De theorie van P. Lencioni is interessant, duidelijk en meteen bruikbaar in de praktijk. Samen met de andere deelnemers hebben we een mooie “reis” gemaakt. Iedereen is op zijn of haar eigen manier gegroeid in denken en handelen. Dit gaat voor iedereen persoonlijk en voor het teamwork vast en zeker veel moois brengen!
Petra Neuber, bouwcoördinator IKC Sint Jan in Hengelo

“Teamwork is een keuze"
Zarina Dihal-Chedi Gemeente Enschede

“Ik vond het ook erg leuk en vooral waardevol om te doen. In mijn optiek heb ik er persoonlijk, maar ook voor ons team, veel aan gehad. Dat teamwork een doorlopend proces blijft, is zeker waar! Nogmaals dank voor de goede begeleiding”

Persoonlijke en functionele groei

Ik wil groeien in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen.

Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

Effectiever en energieker

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier.

Met inzet van gedragingen en handvatten waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

Werk privé balans

Werk en privé zijn allebei belangrijk voor mij. Ik wil met de juiste kopzorgen naar huis en ze ook naast mij neer kunnen leggen.

Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Mijn teamleden en medewerkers in hun kracht, en ik zelf ook.

Aan de slag met teamcoaching

Stuur mij een offerte