Teamontwikkeling

 • * samen werken aan hechtheid en helderheid
 • * aandacht voor vertrouwen en psychologische veiligheid
 • * focus op resultaat
 • * begeleiding: persoonlijk, direct en helder
Pak door, neem contact op

Investeer in teamontwikkeling

 • Wat is de context en hoe staan we ervoor?
 • Welke frustraties steken de kop op?
 • Wat doen we goed?
 • Wat spreken we af?
 • Hoe houden we de zaag scherp?

 

In overleg kom je tot teamwork

Als je aan teamcoaching begint heb je besloten dat de dingen vanaf nu anders gaan. Om te beginnen, de overlegstructuur. Om de zaag scherp te houden. Dat klinkt misschien saai, dat is het niet. Sterker nog, het teamoverleg is de graadmeter van het succes.

Een checkvraag is: heb je zin om elkaar te treffen? Zijn de overleggen energiek? En effectief?

Van vertrouwen naar resultaat

Je doorloopt als team, en als individu, niemand uitgezonderd, de vijf lagen van het teamworkmodel. Van vertrouwen naar resultaat. Met inzichten en ervaringen, met kwetsbaarheid en kracht, met ongemak en met opluchting.

Concreet en duurzaam resultaat

Je kent jezelf en elkaar veel beter. Je hebt met elkaar een nieuw overlegritme afgesproken. Structuur is nodig.

Je delft met elkaar voortdurend naar (onderliggende) conflicten. Een zekere vorm van ‘drama’ is nodig. Zorg ervoor dat het energiek en effectief blijft.

Besluitvorming verloopt op een glasheldere wijze en je stelt elkaar aansprakelijk voor prestaties en werkplezier.

Organisatiepsychologen | teamcoaches | adviseurs

In de aanloop naar een opdracht is helder wie de vaste twee begeleiders vanuit Doorpak BV zijn. Voor informatie over het team Doorpak: bekijk de pagina Over ons

Hans en Selmar zijn de oprichters en eigenaren van Doorpak BV. Beiden zijn organisatiepsycholoog. De werkwijze van Doorpak BV en de visie op gezonde organisaties en succesvol teamwork is gestoeld op het werk van organisatiegezondheidspsycholoog Patrick Lencioni.

Binnen het team Doorpak is veel ervaring in het begeleiden van teams en organisaties. Specialisaties zijn ondermeer Transactionele Analyse, NLP en Systemisch werken.

 • Hans Kets

  Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams
 • Selmar Wesselink

  Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is
"Professioneel ruzie leren maken"
Gerdien Tiesinga
Gerdien Tiesinga Gemeente Smallingerland

Het grootste resultaat wat we behaald hebben, vind ik wel dat we echt het gesprek met elkaar aangegaan zijn. Het mocht best ongemakkelijk zijn. We zijn tot de ontdekking gekomen dat we op sommige onderwerpen heel verschillend naar de materie kijken. Dat inzicht heeft tijdens en na ons traject geholpen om beter met elkaar in gesprek te komen over dat wat er echt toe doet. En ook heeft het als bijeffect gehad dat we veel scherper zijn geworden in de afspraken die we maken.

Als team heeft het ons bij elkaar gebracht. We hebben gemerkt dat dit onderhoud nodig heeft, dus we zetten in op onderhouden en verder ontwikkelen. – Gerdien Tiesinga (Manager Sociaal Domein)

 

"Direct inzetbare acties"
Stefan Oostra Gemeente Weststellingwerf

Ik heb de opleiding als zeer prettig ervaren en neem nuttige bagage mee in toekomstige situaties. Praktisch, fijne sfeer, dichtbij mijn eigen werksituatie en direct inzetbare acties voor mijn situatie en leidinggevende rol!

Persoonlijke en functionele groei

Ik wil groeien in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen.

Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

Effectiever en energieker

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier.

Met inzet van gedragingen en handvatten waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

Werk privé balans

Werk en privé zijn allebei belangrijk voor mij. Ik wil met de juiste kopzorgen naar huis en ze ook naast mij neer kunnen leggen.

Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Mijn teamleden en medewerkers in hun kracht, en ik zelf ook.

Aan de slag met teamcoaching

Stuur mij een offerte