Teamontwikkeling

 • * werken aan hechtheid en helderheid
 • * blijvende aandacht voor vertrouwen en psychologische veiligheid
 • * 1 of 2 teamcoaches afh. van teamgrootte
 • * externe locatie in Twente

Een gezonde organisatie
investeert in teamontwikkeling

 • Wat is de context en hoe staan we ervoor?
 • Welke frustraties steken de kop op?
 • Wat doen we goed?
 • Wat spreken we af?
 • Hoe houden we de zaag scherp?

 

In overleg kom je tot teamwork

Als je aan teamcoaching begint heb je besloten dat de dingen vanaf nu anders gaan. Om te beginnen, de overlegstructuur. Om de zaag scherp te houden. Dat klinkt misschien saai, dat is het niet. Sterker nog, het teamoverleg is de graadmeter van het succes.

Een checkvraag is: heb je zin om elkaar te treffen? Zijn de overleggen energiek? En effectief?

Van vertrouwen naar resultaat

Je doorloopt als team, en als individu, niemand uitgezonderd, de vijf lagen van het teamworkmodel. Van vertrouwen naar resultaat. Met inzichten en ervaringen, met kwetsbaarheid en kracht, met ongemak en met opluchting.

Concreet resultaat met teamontwikkeling

Je kent jezelf en elkaar veel beter. Je hebt met elkaar een nieuw vergaderritme afgesproken. Structuur is nodig. Je delft met elkaar voortdurend naar (onderliggende) conflicten. Drama is nodig. Besluitvorming verloopt op een glasheldere wijze en je stelt elkaar aansprakelijk voor prestaties en werkplezier. Op taakniveau en op houding en gedrag.

Organisatiepsychologen | teamcoaches

Beide opleiders, Hans Kets & Selmar Wesselink, zijn organisatiepsycholoog en teamcoach. Ze hebben veel ervaring opgedaan en zich verder ontwikkeld in ondermeer NLP, Systemisch werken en Transactionele Analyse. Voor meer achtergrondinformatie bezoek de pagina: de opleiders.

Meer over de theorie bij bovenstaand piramidemodel wordt uitgelegd op de pagina teamworkmodel van Lencioni.

 • Hans Kets

  Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams
 • Selmar Wesselink

  Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is
"Wat een reis!"
Petra Neuber Sint Janschool

Wat een reis!
Bijzonder hoe een opleiding je kan helpen om inzicht te krijgen in jezelf en de wijze waarop je binnen een team kan bijdragen aan echt teamwork. Ik heb door de begeleiding van Hans en Selmar meer vertrouwen gekregen om mezelf kwetsbaar op te stellen en dat was zeker voor mij nog wel een uitdaging! De theorie van P. Lencioni is interessant, duidelijk en meteen bruikbaar in de praktijk. Samen met de andere deelnemers hebben we een mooie “reis” gemaakt. Iedereen is op zijn of haar eigen manier gegroeid in denken en handelen. Dit gaat voor iedereen persoonlijk en voor het teamwork vast en zeker veel moois brengen!
Petra Neuber, bouwcoördinator IKC Sint Jan in Hengelo

"Wow, ik ben echt tot de kern gekomen"
John Kolthof Stratech

In vijf inspirerende sessies door alle lagen van het teamwork model van Lencioni. Door de persoonlijke inbreng van Selmar en Hans ontstaat er snel vertrouwen en kom je tot de kern. Je leert hoe je teamwork kunt realiseren maar ook wat je eigen rol hierin kan zijn. Deze training heeft voor mij veel inzicht gegeven en helpt mij in het herkennen van situaties en bij het nemen van beslissingen.
John Kolthof, Manager R&D en service, Stratech

Vrijer

Ik wil groeien als mens en in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen. Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

Effectiever

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier. Met inzet van gedragingen en handvatten waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

De juiste kopzorgen

Werk en privé is belangrijk voor mij. Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Als ik zeg: “De verantwoordelijkheden laag”, dan wil ik dat ook daadwerkelijk doen en er op kunnen vertrouwen. Mijn teamleden in hun kracht, en ik zelf ook. Met af en toe ‘de juiste kopzorgen’.

Aan de slag met teamcoaching

Stuur mij een offerte