Teamontwikkeling

 • * werken aan wat er werkelijk toe doet om tot zinvolle resultaten te komen
 • * blijvende aandacht voor vertrouwen en psychologische veiligheid
 • * 1 of 2 teamcoaches afh. van teamgrootte
 • * externe locatie in Twente
teamontwikkeling

Een gezonde organisatie
investeert in teamontwikkeling

 • Wat is de context en hoe staan we ervoor?
 • Welke frustraties steken de kop op?
 • Wat doen we goed?
 • Wat spreken we af?
 • Hoe houden we de zaag scherp?

 

In het teamoverleg kom je tot teamwork. Of niet.

Als je aan teamcoaching begint heb je besloten dat de dingen vanaf nu anders gaan. Om te beginnen, de overlegstructuur. Om de zaag scherp te houden. Dat klinkt misschien saai, dat is het niet. Sterker nog, het teamoverleg is de graadmeter van het succes.

Een checkvraag is: heb je zin om elkaar te treffen? Zijn de overleggen energiek? En effectief?

Van vertrouwen naar resultaat

Je doorloopt als team, en als individu, niemand uitgezonderd, de vijf lagen van het teamworkmodel. Van vertrouwen naar resultaat. Met inzichten en ervaringen, met kwetsbaarheid en kracht, met ongemak en met opluchting.

Concreet resultaat met teamontwikkeling

Je kent jezelf en elkaar veel beter. Je hebt met elkaar een nieuw vergaderritme afgesproken. Structuur is nodig. Je delft met elkaar voortdurend naar (onderliggende) conflicten. Drama is nodig. Besluitvorming verloopt op een glasheldere wijze en je stelt elkaar aansprakelijk voor prestaties en werkplezier. Op taakniveau en op houding en gedrag.

Organisatiepsychologen | teamcoaches

Beide opleiders, Hans Kets & Selmar Wesselink, zijn organisatiepsycholoog en teamcoach. Ze hebben veel ervaring opgedaan en zich verder ontwikkeld in ondermeer NLP, Systemisch werken en Transactionele Analyse. Voor meer achtergrondinformatie bezoek de pagina: de opleiders.

Meer over de theorie bij bovenstaand piramidemodel wordt uitgelegd op de pagina teamworkmodel van Lencioni.

 • hans kets

  Hans Kets

  Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams
 • Selmar wesselink

  Selmar Wesselink

  Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is
“Teamwork is een keuze"
Zarina Dihal-Chedi Gemeente Enschede

“Ik vond het ook erg leuk en vooral waardevol om te doen. In mijn optiek heb ik er persoonlijk, maar ook voor ons team, veel aan gehad. Dat teamwork een doorlopend proces blijft, is zeker waar! Nogmaals dank voor de goede begeleiding”

"Zekerder geworden in het aangaan van nodige gesprekken"
Martin Kok Eaton Industries

Door de opleiding ben ik zelfverzekerder, geworden in het aangaan van nodige gesprekken om succesvol teamwork te realiseren.

Vrijer

Ik wil groeien in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen. Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

Effectiever

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier. Met inzet van effectieve strategieën waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

Zonder kopzorgen

Ik wil zonder kopzorgen weer naar huis. Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Als ik zeg: “de verantwoordelijkheden laag”, dan wil ik dat ook daadwerkelijk doen en er ook op kunnen vertrouwen. Mijn teamleden in hun kracht, en ik zelf ook.

Aan de slag met teamcoaching

Stuur mij een offerte