Organisatieontwikkeling

  • * creëer hechtheid in het leiderschapsteam
  • * creëer helderheid in het leiderschapsteam
  • * korte en krachtige doorpaksessies
  • * begeleiding: persoonlijk, direct en helder
Pak door, maak een afspraak
teamworkchallenge

Hoe gezond is jouw organisatie

Hoe veilig en vertrouwd is het gespreksklimaat? Hoe lacherig of cynisch wordt het als er een serieuze kwestie wordt aangekaart of een ongemakkelijk gesprek wordt gevoerd? Hoe helder zijn de besluiten die worden genomen en hoe transparant worden die gecommuniceerd? Wie spreekt wie waarop aan? Wat is het moreel onder de medewerkers en hoe gezond is het personeelsverloop?

Commitment op duurzame samenwerking

Naast groepssessies (mixed) of teamontwikkeling op maat loopt parallel een traject voor het leiderschapsteam.

Voorbeeldgedrag en commitment bij de opdracht is een cruciale voorwaarde voor een duurzame en succesvolle samenwerking.

In samenspraak doen we wat nodig is, aanvankelijk over een periode van zes maanden tot een jaar.

Daar

Slim en gezond

Om slim te kunnen (samen)werken is een gezond klimaat nodig. Dat betekent dat oprechtheid in gesprekken, moreel, persoonlijke en functionele groei, personeelsverloop en productiviteit constructief bespreekbaar zijn.

Medewerkers spreken dezelfde ’teamtaal’, maken in plussen en minnen bespreekbaar welke houding en welk gedrag gewenst is en weten wat ze van elkaar en het leidinggevend kader nodig hebben om mooie resultaten voor elkaar te boksen.

Organisatiepsychologen | teamcoaches | adviseurs

In de aanloop naar een opdracht is helder wie de vaste twee begeleiders vanuit Doorpak BV zijn. Voor informatie over het team Doorpak: bekijk de pagina Over ons

Hans en Selmar zijn de oprichters en eigenaren van Doorpak BV. Beiden zijn organisatiepsycholoog. De werkwijze van Doorpak BV en de visie op gezonde organisaties en succesvol teamwork is gestoeld op het werk van organisatiegezondheidspsycholoog Patrick Lencioni.

Binnen het team Doorpak is veel ervaring in het begeleiden van teams en organisaties. Specialisaties zijn ondermeer Transactionele Analyse, NLP en Systemisch werken.

  • Hans Kets

    Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams
  • Selmar Wesselink

    Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is
"Je mag er ook buikpijn van hebben!"
Annet Verlijsdonk Sint Janschool

Ik heb het gehele ‘Doorpaktraject’ als zeer waardevol ervaren. Het heeft mij geleerd wat ik vooral zelf kan doen aan teamwork en hoe belangrijk de rol van leidinggevende is. Kwetsbaar opstellen, oncomfortabele gesprekken aangaan zijn voor mij eye openers geweest, tevens het feit dat je daar buikpijn van mag hebben! Hans en Selmar hebben mij regelmatig een spiegel voorgehouden en wisten de juiste, moeilijke vragen te stellen op een eerlijke manier. Dank!!

"Een confronterende en uitdagende route naar succesvol teamwork"
Heidy Postma Menso NV

Na een aantal intensieve MT-sessies zijn we in de organisatie, met gemixte groepen, aan de slag gegaan met het thema teamwork. Inmiddels zijn cultuur én structuur onder de loep genomen en ondermeer aan de hand van de tool ‘Core Values Index’ (waar zit ieders energie(lek) en ieders beste bijdrage aan teamwork) zijn nu clusters samengesteld in de diverse werkgebieden.

Heidy: “In een veilige setting heeft Doorpak BV het team van Menso op weg geholpen richting succesvol teamwork. De training was bij vlagen confronterend en daagde onszelf en teamleden uit zich kwetsbaar op te stellen. De enthousiaste en kundige wijze van begeleiden gaf een ieder de ruimte om een bijdrage te leveren in onze route naar succesvol teamwork”.

Persoonlijke en functionele groei

Ik wil groeien in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen.

Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

Effectiever en energieker

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier.

Met inzet van effectieve strategieën waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

Werk privé balans

Werk en privé zijn allebei belangrijk voor mij. Ik wil met de juiste kopzorgen naar huis en ze ook naast mij neer kunnen leggen.

Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Mijn teamleden en medewerkers in hun kracht, en ik zelf ook.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Stuur ons een mailtje