Organisatieontwikkeling

 • * werken aan vier disciplines van de gezonde organisatie
 • * elkaar aanspreken in de plussen en minnen van hechtheid en helderheid
 • * doen wat nodig is in het MT en in de verbinding met medewerkers
 • * 1 of 2 organisatiecoaches, afh. van de vraag
Organisatiecoach nodig?
Organisatieontwikkeling

Hoe gezond is jouw organisatie

In hoeverre staan de vijf belangrijkste principes van succesvol teamwork op de agenda? Hoe veilig en vertrouwd is het gespreksklimaat? Hoe lacherig of cynisch wordt het als er een serieuze kwestie wordt aangekaart of een ongemakkelijk gesprek wordt gevoerd? Hoe helder zijn de besluiten die worden genomen en hoe transparant worden die gecommuniceerd? Wie spreekt wie waarop aan? En wat is het grote doel waar jullie samen aan werken?

Organisatieontwikkeling voor de lange termijn

In samenspraak doen we wat nodig is, aanvankelijk over een periode van zes maanden tot een jaar. Elke medewerker is betrokken bij het traject. Naast groepssessies (mixed), teambegeleiding op maat en/of 1 op 1 organisatiecoaching loopt parallel een MT/DT-traject. Dat het managementteam vooroploopt is een voorwaarde die we stellen aan de samenwerking.

Voorstel wordt in overleg samengesteld zodat we van meet af aan samen optrekken

Daar

Concreet resultaat dankzij een betrokken organisatiecoach die van doorpakken houdt

Medewerkers spreken dezelfde ‘teamtaal’, maken in plussen en minnen bespreekbaar welke houding en welk gedrag gewenst is en weten wat ze van elkaar nodig hebben om mooie resultaten voor elkaar te boksen.

Het MT/DT loopt hierin voorop. Er is een kentering gerealiseerd in de mindset van medewerkers. De organisatiecultuur maakt duidelijk dat teamwork een strategische keuze is, een keuze voor de lange termijn.

Onze organisatiecoach is betrokken, durft te confronteren en doet wat nodig is.

Jouw organisatieontwikkelaar

Beide opleiders, Hans Kets & Selmar Wesselink, zijn organisatiepsycholoog en teamcoach. Ze hebben veel ervaring opgedaan en zich verder ontwikkeld in ondermeer NLP, Systemisch werken en Transactionele Analyse. Voor meer achtergrondinformatie bezoek de pagina: de opleiders.

Meer over de theorie bij bovenstaand piramidemodel wordt uitgelegd op de pagina teamworkmodel van Lencioni.

 • hans kets

  Hans Kets

  Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams
 • Selmar wesselink

  Selmar Wesselink

  Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is
Eerlijke reflectie, dynamische werkvormen,
buiten de comfortzone.
review4
Gerard Roelofs | Universiteit Twente

Vrijer

Ik wil groeien in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen. Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

Effectiever

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier. Met inzet van effectieve strategieën waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

Zonder kopzorgen

Ik wil zonder kopzorgen weer naar huis. Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Als ik zeg: “de verantwoordelijkheden laag”, dan wil ik dat ook daadwerkelijk doen en er ook op kunnen vertrouwen. Mijn teamleden in hun kracht, en ik zelf ook.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Stuur ons een mailtje