Organisatieontwikkeling

  • * creëer hechtheid in het leiderschapsteam
  • * creëer helderheid in het leiderschapsteam
  • * korte en krachtige doorpaksessies
  • * begeleiding: persoonlijk, direct en helder
Pak door, maak een afspraak
teamworkchallenge

Hoe gezond is jouw organisatie

Hoe veilig en vertrouwd is het gespreksklimaat? Hoe lacherig of cynisch wordt het als er een serieuze kwestie wordt aangekaart of een ongemakkelijk gesprek wordt gevoerd? Hoe helder zijn de besluiten die worden genomen en hoe transparant worden die gecommuniceerd? Wie spreekt wie waarop aan? Wat is het moreel onder de medewerkers en hoe gezond is het personeelsverloop?

Commitment op duurzame samenwerking

Naast groepssessies (mixed) of teamontwikkeling op maat loopt parallel een traject voor het leiderschapsteam.

Voorbeeldgedrag en commitment bij de opdracht is een cruciale voorwaarde voor een duurzame en succesvolle samenwerking.

In samenspraak doen we wat nodig is, aanvankelijk over een periode van zes maanden tot een jaar.

Daar

Slim en gezond

Om slim te kunnen (samen)werken is een gezond klimaat nodig. Dat betekent dat oprechtheid in gesprekken, moreel, persoonlijke en functionele groei, personeelsverloop en productiviteit constructief bespreekbaar zijn.

Medewerkers spreken dezelfde ’teamtaal’, maken in plussen en minnen bespreekbaar welke houding en welk gedrag gewenst is en weten wat ze van elkaar en het leidinggevend kader nodig hebben om mooie resultaten voor elkaar te boksen.

Organisatiepsychologen | teamcoaches | adviseurs

In de aanloop naar een opdracht is helder wie de vaste twee begeleiders vanuit Doorpak BV zijn. Voor informatie over het team Doorpak: bekijk de pagina Over ons

Hans en Selmar zijn de oprichters en eigenaren van Doorpak BV. Beiden zijn organisatiepsycholoog. De werkwijze van Doorpak BV en de visie op gezonde organisaties en succesvol teamwork is gestoeld op het werk van organisatiegezondheidspsycholoog Patrick Lencioni.

Binnen het team Doorpak is veel ervaring in het begeleiden van teams en organisaties. Specialisaties zijn ondermeer Transactionele Analyse, NLP en Systemisch werken.

  • Hans Kets

    Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams
  • Selmar Wesselink

    Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is
"Wat een reis!"
Petra Neuber Sint Janschool

Wat een reis!
Bijzonder hoe een opleiding je kan helpen om inzicht te krijgen in jezelf en de wijze waarop je binnen een team kan bijdragen aan echt teamwork. Ik heb door de begeleiding van Hans en Selmar meer vertrouwen gekregen om mezelf kwetsbaar op te stellen en dat was zeker voor mij nog wel een uitdaging! De theorie van P. Lencioni is interessant, duidelijk en meteen bruikbaar in de praktijk. Samen met de andere deelnemers hebben we een mooie “reis” gemaakt. Iedereen is op zijn of haar eigen manier gegroeid in denken en handelen. Dit gaat voor iedereen persoonlijk en voor het teamwork vast en zeker veel moois brengen!
Petra Neuber, bouwcoördinator IKC Sint Jan in Hengelo

"Heerlijk als alles op z'n plaats valt"
Roland Nieuwenhuis AlienTrick

Elke opleidingsdag vielen er kwartjes die ik gelijk heb ingezet in de praktijk. Op de laatste trainingsdag viel alles op z’n plaats en was de cirkel voor mij rond. Een heerlijk gevoel. Ik heb al mijn doelen gerealiseerd. Dank je Hans en Selmar!

Roland Nieuwenhuis (Projectmanager Motion, Alien Trick)

Persoonlijke en functionele groei

Ik wil groeien in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen.

Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

Effectiever en energieker

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier.

Met inzet van effectieve strategieën waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

Werk privé balans

Werk en privé zijn allebei belangrijk voor mij. Ik wil met de juiste kopzorgen naar huis en ze ook naast mij neer kunnen leggen.

Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Mijn teamleden en medewerkers in hun kracht, en ik zelf ook.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Stuur ons een mailtje