Organisatieontwikkeling

 • * creëer hechtheid in het leiderschapsteam
 • * creëer, overcommuniceer en bekrachtig helderheid
 • * doe wat nodig is binnen het MT/DT en in verbinding met medewerkers
 • * begeleiding door ervaren organisatiepsychologen / teamcoaches
Pak door, maak een afspraak
Organisatieontwikkeling

Hoe gezond is jouw organisatie

In hoeverre staan de vijf belangrijkste principes van succesvol teamwork op de agenda? Hoe veilig en vertrouwd is het gespreksklimaat? Hoe lacherig of cynisch wordt het als er een serieuze kwestie wordt aangekaart of een ongemakkelijk gesprek wordt gevoerd? Hoe helder zijn de besluiten die worden genomen en hoe transparant worden die gecommuniceerd? Wie spreekt wie waarop aan? En wat is het grote doel waar jullie samen aan werken?

Organisatieontwikkeling voor de lange termijn

In samenspraak doen we wat nodig is, aanvankelijk over een periode van zes maanden tot een jaar. Elke medewerker is betrokken bij het traject. Naast groepssessies (mixed), teambegeleiding op maat en/of 1 op 1 organisatiecoaching loopt parallel een MT/DT-traject. Dat het leiderschapsteam vooroploopt is een voorwaarde die we stellen aan de samenwerking.

Voorstel wordt in overleg samengesteld zodat we van meet af aan samen optrekken

Daar

In een gezonde organisatie gaan medewerkers vanzelf ook slimmer werken

Medewerkers spreken dezelfde ’teamtaal’, maken in plussen en minnen bespreekbaar welke houding en welk gedrag gewenst is en weten wat ze van elkaar nodig hebben om mooie resultaten voor elkaar te boksen.

Het MT/DT loopt hierin wel voorop. Er is een kentering gerealiseerd in de mindset van medewerkers. De organisatiecultuur maakt duidelijk dat teamwork een strategische keuze is, een keuze voor de lange termijn.

Er is hechtheid en helderheid ontstaan. Dit resulteert in oprechte gesprekken, goed moreel, hoge productiviteit en laag personeelsverloop (onder getalenteerde medewerkers).

Organisatiepsychologen | teamcoaches

De oprichters van Doorpak BV, Hans en Selmar, zijn organisatiepsycholoog en teamcoach. Ze hebben veel ervaring in het begeleiden van teams en organisaties. Specialisaties zijn ondermeer NLP, Systemisch werken en Transactionele Analyse. Voor meer informatie over het hele team Doorpak: bekijk de pagina Over ons

 • hans kets

  Hans Kets

  Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams
 • Selmar wesselink

  Selmar Wesselink

  Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is
"Je mag er ook buikpijn van hebben!"
Annet Verlijsdonk Sint Janschool

Ik heb het gehele ‘Doorpaktraject’ als zeer waardevol ervaren. Het heeft mij geleerd wat ik vooral zelf kan doen aan teamwork en hoe belangrijk de rol van leidinggevende is. Kwetsbaar opstellen, oncomfortabele gesprekken aangaan zijn voor mij eye openers geweest, tevens het feit dat je daar buikpijn van mag hebben! Hans en Selmar hebben mij regelmatig een spiegel voorgehouden en wisten de juiste, moeilijke vragen te stellen op een eerlijke manier. Dank!!

"Heerlijk als alles op z'n plaats valt"
Roland Nieuwenhuis AlienTrick

Elke opleidingsdag vielen er kwartjes die ik gelijk heb ingezet in de praktijk. Op de laatste trainingsdag viel alles op z’n plaats en was de cirkel voor mij rond. Een heerlijk gevoel. Ik heb al mijn doelen gerealiseerd. Dank je Hans en Selmar!

Roland Nieuwenhuis (Projectmanager Motion, Alien Trick)

Vrijer

Ik wil groeien in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen. Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

Effectiever

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier. Met inzet van effectieve strategieën waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

De juiste kopzorgen

Ik wil met de juiste kopzorgen weer naar huis. Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Als ik zeg: “de verantwoordelijkheden laag”, dan wil ik dat ook daadwerkelijk doen en er ook op kunnen vertrouwen. Mijn teamleden in hun kracht, en ik zelf ook.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Stuur ons een mailtje