Organisatieontwikkeling

  • * persoonlijk kennismaken en een eerste verkenning van het vraagstuk
  • * wederzijds commitment op een mooie en waardevolle samenwerking
  • * ontwerpsessie om de routekaart voor zes tot 12 maanden uit te stippelen
  • * aan de slag met creëren van hechtheid en helderheid, te beginnen in het leiderschapsteam
Graag kennismaken

Organisatiecultuur

Een eerste ‘scan’ kun je zelf al doen: Hoe oprecht zijn de onderlinge gesprekken? Hoe veilig en vertrouwd is het gespreksklimaat? Hoe lacherig of cynisch wordt het als er een serieuze kwestie wordt aangekaart of een ongemakkelijk onderwerp wordt aangesneden? Hoe helder zijn de besluiten die worden genomen en hoe transparant worden die gecommuniceerd? Wie spreekt wie waarop aan? Wat is het moreel onder de medewerkers en hoe gezond is het personeelsverloop?

Wederzijds commitment op een mooie samenwerking

Voorbeeldgedrag, zelfreflectie en belangrijk maken vanuit het leiderschapsteam zijn cruciale voorwaarden voor een mooie en waardevolle samenwerking.

In twee korte en krachtige sessies met (een delegatie van) het leiderschapsteam, een kennismaking en een nadere verkenning van het vraagstuk, komen we snel tot de kern. Als het gevoel op een samenwerking goed is, maken we een voorstel voor – aanvankelijk – een periode van zes maanden tot maximaal 1 jaar.

Daar

Slim en gezond

Om ‘slim’ te kunnen samenwerken is een gezonde organisatiecultuur nodig. Dat betekent dat oprechtheid in gesprekken, moreel, persoonlijke en functionele groei, personeelsverloop en productiviteit herhaaldelijk onderwerp van gesprek zijn.

Leiderschapsteam, leidinggevend kader en medewerkers spreken allemaal dezelfde ’teamtaal’. De belangrijkste kernwaarden vormen de basis voor een gezond en professionele bedrijfscultuur. Voorbeelden in plussen en minnen maken heel snel helder welke houding en welk gedrag gewenst is om samen mooie resultaten te realiseren.

Als het gezond is, wordt het ook wel slimmer – lees: effectiever, efficiënter.

Organisatiepsychologen | teamcoaches | adviseurs

In de aanloop naar een opdracht is helder wie de vaste twee begeleiders vanuit Doorpak BV zijn. Voor informatie over het team Doorpak: bekijk de pagina Over ons

Hans en Selmar zijn de oprichters en eigenaren van Doorpak BV. Beiden zijn organisatiepsycholoog. De werkwijze van Doorpak BV en de visie op gezonde organisaties en succesvol teamwork is gestoeld op het werk van organisatiegezondheidspsycholoog Patrick Lencioni.

Binnen het team Doorpak is veel ervaring in het begeleiden van teams en organisaties. Specialisaties zijn ondermeer Transactionele Analyse, NLP en Systemisch werken.

  • Hans Kets

    Motiveren, doorvragen tot de kern, flow in teams
  • Selmar Wesselink

    Werkplezier, respectvol confronteren, doen wat nodig is
"mooie eye-openers"
Caroline Kuipers Gemeente Enschede

Het gevoel van samenwerken is sterker geworden door de sessies die Hans met ons team deed. Hij daagde ons uit ons kwetsbaar op te stellen.

Dit was soms confronterend en zorgde tegelijkertijd voor mooie eye-openers. – Caroline Kuipers (Adviseur Bedrijfsvoering/Teamleider Stafbureau, Juridische Zaken)

 

"Zekerder geworden in het aangaan van nodige gesprekken"
Martin Kok Eaton Industries

Door de opleiding ben ik zelfverzekerder, geworden in het aangaan van nodige gesprekken om succesvol teamwork te realiseren.

Persoonlijke en functionele groei

Ik wil groeien in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen.

Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

Effectiever en energieker

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier.

Met inzet van effectieve strategieën waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

Werk privé balans

Werk en privé zijn allebei belangrijk voor mij. Ik wil met de juiste kopzorgen naar huis en ze ook naast mij neer kunnen leggen.

Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Mijn teamleden en medewerkers in hun kracht, en ik zelf ook.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Stuur ons een mailtje